Dertigers: De eerste rimpeltjes

Sommige mensen bereiken deze leeftijd zonder rimpels, verslapping of pigmentvlekjes, meestal dankzij een gezonde levensstijl én goede genen. Maar vaak worden rond deze leeftijd de eerste fijne lijntjes zichtbaar rond de mond en ogen als we lachen. Nu is het belangrijk om preventief te werk te gaan! Als je veel in de zon hebt gelegen begint de zonebeschadiging in jouw huid zich op te bouwen. Je huid kan wat droger beginnen aan te voelen. Je begint te merken dat je niet meer ongeschonden uit bed stapt na een zware stapavond, en dat jijzelf én je huid wat langer tijd nodig hebben om te herstellen van een avond drinken en dansen. Overstappen naar een moisterizer waar wat meer lipiden (huideigen vetten) in zitten, is nu een goed idee.

Veertigers: Diepere lijntjes

De veroudering tekent zich nu duidelijker af op de huid. De hormoonhuishouding verandert en dat heeft een enorme invloed op de huid. Er komen diepere lijnen tevoorschijn als resultaat van bloot-stelling aan UV-straling en door gezichtsexpressie. De celvernieuwing vertraagt tot ongeveer 40 da-gen. De huid wordt droger en schilferiger omdat de productie van de natuurlijke huidvetten minder wordt naarmate we ouder worden. Ook de poriën worden beter zichtbaar omdat de huid niet meer zo strak is. Daarnaast kan onregelmatige pigmentatie zich aftekenen waardoor ouderdomsvlekken – of het omgekeerde: lichte plekken – ontstaan. De huid krijgt een gelere kleur als gevolg van afname van de pigmentatie, vooral bij rokers zie je dit vaak.

Vijftigplussers: Drogere en dunnere huid

De tekenen van veroudering worden nu echt duidelijk zichtbaar. Er vindt een toename plaats van verwijde haarvaatjes, die beter zichtbaar worden omdat de huid dunner wordt. De pigmentatie wordt onregelmatig en de huid ziet er doffer uit door vertraging van celvernieuwing naar 50 dagen of meer. De talgproductie wordt minder en dehydratie zorgt voor meer gevoeligheid van de huid. Spieren worden zwakker wanneer we ouder worden. Dit veroorzaakt verslapping rond ogen, mond, kaaklijn en hals. De rimpels worden duidelijk zichtbaar en de huid verliest haar stevige uitstraling en wordt dunner.

Aanbevolen behandeling: hannah Bindweefselmassage

De hannah Bindweefselmassage is een natuurlijke oplossing bij huidveroudering. Stimulatie van de diepere bindweefsellaag remt het verouderingsproces en herstelt de huidbalans. Bovendien verbetert de doorbloeding van de huid, waardoor de werkstoffen sneller door de huid worden opgenomen en waardoor de zuurstoftoevoer wordt verhoogd. De huidconditie, het zelfherstellende vermogen van de huid verbeterd, er vindt verjonging van de huidstructuur plaats, het bindweefsel verstevigd.

Met kuren ligt de frequentie behandeling hoger dan eens in de 6 tot 8 weken. Door het opstellen van een behandelplan wordt het gezamenlijke doel voor huidverbetering vastgelegd. Een kuur met bindweefselmassage heeft het meeste effect in combinatie met de producten van hannah en zijn op die manier aan elkaar verbonden.

Hannah behandeling

In de hannah behandeling staan de 5 huidverbeterende stappen van het hannah systeem centraal. Op maat afgestemd op jouw  persoonlijke huidconditie en op basis van wetenschappelijk onderbouwde metingen wordt de behandeling samengesteld.

Hannah behandeling: 1 uur €71,50

Microdermabrasie

Microdermabrasie  is een veilige en gecontroleerde, mechanische peeling. Door middel van een zachte massage met microkristallen worden de dode huidcellen verwijderd en de doorbloeding bevorderd.

Microdermabrasie: 1 uur €83,00

Om uit iedere behandeling een optimaal resultaat te halen wordt er tevens glycolic peeling, bindweefselmassage en/of ultra geluid ingezet.