Pigmentvlekken

Pigmentvlekken of hyperpigmentatie zijn ophopingen van melanine (pigment). Veel mensen hebben er mee te maken. Een veel voorkomende variatie hiervan zijn sproetjes en moedervlekken. Deze zijn meestal erfelijk bepaald. Daar kun je niets aan doen. Je kunt wel proberen erger te voorkomen! Vaak is de zon de oorzaak van overpigmentatie. De behandeling van pigmentvlekken begint daarom bij de bescherming van de huid tegen de zon. Ook hormonen kunnen pigmentvlekken veroorzaken, bijvoorbeeld bij een zwangerschap of in de overgang. Ook dan is het weer belangrijk om voor een goede bescherming te zorgen. Ben je zwanger? Vermijd dan het zonnetje zoveel mogelijk. Daarnaast is het verstandig om niet met sterk geparfumeerde huidproducten de zon in te gaan. Sommige parfumbestanddelen kunnen irriterend werken en zo pigmentophopingen veroorzaken.Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Maar ook huidbeschadigingen, veroorzaakt door bv. acne kunnen pigmentverstoringen geven. Deze pigmentvlekken zijn over het algemeen goed te behandelen.

Pigment behandeling

De behandeling van pigmentvlekken bestaat uit voornamelijk een peeling (glycolzuur peelingen Microdermabrasie) van de huid en het gebruik van cosmetische producten met een huidoplichtende werking. Daarnaast wordt de hannah Bindweefselmassage vaak toegepast. Het is wel van belang dat deze behandeling toegepast worden in kuurvorm en dat de huid ook thuis goed wordt verzorgd.

Hannah behandeling

In de hannah behandeling staan de 5 huidverbeterende stappen van het hannah systeem centraal. Op maat afgestemd op jouw  persoonlijke huidconditie en op basis van wetenschappelijk onderbouwde metingen wordt de behandeling samengesteld.

Hannah behandeling: 1 uur €71,50

Microdermabrasie

Microdermabrasie  is een veilige en gecontroleerde, mechanische peeling. Door middel van een zachte massage met microkristallen worden de dode huidcellen verwijderd en de doorbloeding bevorderd.

Microdermabrasie: 1 uur €83,00

Om uit iedere behandeling een optimaal resultaat te halen wordt er tevens glycolic peeling, bindweefselmassage en/of ultra geluid ingezet.