Droge huid

Een gezonde huid bevat voldoende vocht en vet (lipiden). Lipiden beschermen je huid tegen uitdrogen, zonder deze vetlaag kan je huid geen vocht vasthouden. Bij een droge huid is het vocht/vet en zuurgraad evenwicht verstoord en verliest je huid vocht omdat het bovenste laagje als het ware kleine scheurtjes bevat. Je huid kan dan strak aanvoelen, jeuken en zelfs pijn (kloofjes) doen of ontstoken raken.

Een droge huid kan ontstaan door onder andere teveel (te warm)douchen, wassen met ontvettende reinigingsmiddelen (bv.zeep),  maar ook door het klimaat of airco/verwarming. Verder kan er soms ook een erfelijke factor (psoriasis) aanwezig zijn. Ook medicijn gebruik of verandering in hormonen (overgang) kunnen een oorzaak zijn en naarmate de huid ouder wordt krijg je ook meer te maken met een droge huid.

Behandeling voor de droge huid

hannah behandeling

In de hannah behandeling staan de 5 huidverbeterende stappen van het hannah systeem centraal. Op maat afgestemd op jouw  persoonlijke huidconditie en op basis van wetenschappelijk onderbouwde metingen wordt de behandeling samengesteld.

Hannah behandeling: 1 uur €71,50

Microdermabrasie

Microdermabrasie  is een veilige en gecontroleerde, mechanische peeling. Door middel van een zachte massage met microkristallen worden de dode huidcellen verwijderd en de doorbloeding bevorderd.

Microdermabrasie: 1 uur €83,00

Om uit iedere behandeling een optimaal resultaat te halen wordt er tevens glycolic peeling, bindweefselmassage en/of ultra geluid ingezet.